Personages

Het PleegTheater werkt met rolfiguren om het thema dat de opdrachtgever aan de orde wil stellen, uit te vergroten dan wel te verluchtigen. Rolfiguren creëren een andere realiteit; de gespeelde werkelijkheid.

De ervaring leert dat middels een “out-of the box” benadering een thema makkelijker  binnenkomt bij het publiek en bespreekbaar kan worden gemaakt.

Hieronder stellen we u enkele van onze personages voor.

Tedd in ut Lood

Bij de firma Tedd in ut Lood verdien je geen droog brood! Tedd is directeur van een uitzendburo voor kansarme mensen met een specialisatie in de burn-outs. Ze heeft vroeger een managementcursus bij de LOI gedaan, maar moest halverwege stoppen. Tedd is een straatvechter en weet de grenzen niet alleen te bewaken, maar durft ze ook te stellen binnen uw congres of bedrijfsfeest. Grif geeft ze toe, dat ook bij haar soms de grenzen gesteld dienen te worden. Een mens blijft een mens.

Barones Dolores van de Bovenste tot Buitenste Beest Quadrant

De barones is ervaringsdeskundige pur sang op het gebied van de overlevingskunst. Zij heeft een zweepslag, rusteloze benen en haar hart slaat om de haverklap op hol, maar niets weerhoudt haar ervan haar paard te bestijgen en zich ter jacht te begeven. De jacht geeft haar de gelegenheid te netwerken tot in de hoogste kringen; zo mocht ze wijlen Von Lippe Biesterfeld (Bernard) tot haar intimi rekenen. De barones voelt zich als een patrijsje in de lucht als zij volle zalen kan toespreken. Zij schrijft haar eigen speeches waarin zij jachttermen gebruikt als metafoor voor de grote vragen des levens.

Zuster Lichtbak

Vroeger was zij stewardess… Zij stortte zich volledig op de piloten! Maar met het hoofd in de wolken, is zij daar volledig op gecrashed. Eenmaal uit haar luchtzak gekropen, is zij geland in haar kernkwaliteit: klantvriendelijkheid. Zij projecteert deze kwaliteit graag op artsen. Dus nu is zij regelmatig met haar trolley op medische congressen of symposia te vinden. Wilt u haar boeken als zonnetje op uw afdeling? Of als ladyspeaker op uw evenement? Ready for take off!!!

Mate Harig

Deze muzikale diva verwarmt de harten van haar publiek met prachtige liederen. Van theater in de salon tot zachte liedjes aan het bed; van het vinden van de rust in jezelf tijdens veranderingsprocessen tot  muzikale begeleiding tijdens congressen. Deze ‘lady in red’ heeft het allemaal.